Oktober Woonmaand is begonnen. Profiteer van nieuwe collecties, hoge kortingen en toffe winacties!

Bekijk de actie!

Zo stijl je een scandinavisch interieur in de woonkamer

Het Scandinavische interieur is geliefd! Houd jij van eenvoud, lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen? Dan is de stijl misschien ook wel iets voor jou. In deze blog geven we je 5 tips om van jouw woonkamer een Scandinavisch paradijs te maken. Lees snel verder…

  1. Kies voor neutrale kleuren
    Een Scandinavisch interieur begint met een neutraal kleurenpalet. Kies voor witte, grijze en beige tinten op de muren en vloer. Deze kleuren zorgen voor een rustige en lichte basis. Voeg hier en daar zwarte accenten toe voor meer contrast. Wil je de stijl graag combineren met een meer opvallende kleur? Dat kan! Frisse of poederachtige pasteltinten als groen, roze of blauw zijn dé go to. Voor verf ben je bij Kwantum aan het juiste adres, voor alle soorten, maten en kleuren vloeren bij Roobol!
  2. Ga voor natuurlijke materialen
    Gebruik natuurlijke materialen om warmte en textuur in jouw interieur te creëren. Houten meubels en vloeren zijn een must. Kies voor lichte houtsoorten zoals eiken of beuken en combineer deze met wol, linnen en katoen. Deze materialen zorgen voor een knusse en huiselijke sfeer.

  3. Less is more
    Minimalisme is de key van het Scandinavische design. Houd je inrichting eenvoudig en functioneel. Vermijd overbodige decoratie en kies voor meubels met strakke lijnen en een ‘simpele’ uitstraling. Elk item in je woonkamer moet een doel hebben en bijdragen aan het totaalplaatje.

  4. Licht en ruimte
    Maximaliseer het natuurlijke licht in je woonkamer. Kies voor grote ramen zonder zware gordijnen. Gebruik lichte, doorzichtige stoffen voor privacy, zonder het licht te blokkeren. Bij Roobol vind je allerlei soorten gordijnen. Voeg spiegels toe om het licht te reflecteren en de ruimte groter te laten lijken.

  5. Scandinavische kunst en decoratie
    Houd je decoratie simpel en stijlvol. Kies voor Scandinavische kunstwerken en prints met strakke vormen of natuurlijke prints. Hang een paar items aan de muur, maar vermijd overvolle muren. Eyecatchers scoor je bij Henders & Hazel. Planten zijn ook een goede toevoeging; deze brengen leven en kleur in het interieur.

Alle tips waar jij blij van wordt!
Met deze tips creëer je eenvoudig een Scandinavisch interieur in je woonkamer. Het draait om eenvoud, functionaliteit en gezelligheid. Begin met een neutraal kleurenpalet, voeg natuurlijke materialen toe en zorg voor een minimalistische inrichting. Volg je deze stappen? Dan komt het vast en zeker helemaal goed! 

Op zoek naar meer inspiratie?
Kom langs op Woonboulevard Barendrecht en ontdek Scandinavische meubels en accessoires waar jij blij van wordt! Voor meer tips en ideeën, bekijk ook onze andere blogs over interieurstyling of onze Pinterest borden.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Minimalistisch je huis versieren!
Ben jij net zo’n fan van de sfeervolle, donkere dagen als wij, maar houd je van een minimalistische uitstraling in huis? Met deze 3 tips breng je jouw ...
5 tips voor het inrichten van een kleine ruimte
Een kleine leefruimte betekent niet altijd dat je moet inleveren op comfort en stijl. Wat ons betreft helemaal nooit! Een kleine ruimte vraagt om slimme keuzes. ...
5 tips voor een sfeervolle slaapkamer
We brengen behoorlijk wat tijd door in de slaapkamer, het is daarom erg fijn om een mooi interieur te hebben. Met een ...